Πολιτική επιστροφών

Πληροφορίες Αποστολής (Ελλάδα)

Παραλαβή από κατάστημα: Την επομένη εργάσιμη ημέρα, χωρίς επιπλέον κόστος.
Αποστολή με courier: 1-3 εργάσιμες ημέρες, χωρίς επιπλέον κόστος, πλέον των μεταφορικών εξόδων αξίας 5,00€ εφόσον η αξία της παραγγελίας σας δεν υπερβαίνει τα 100€.
Η αποστολή παραγγελιών αξίας άνω των 100€ πραγματοποιείται χωρίς επιπλέον κόστος.

Πληροφορίες Αποστολής (Άλλες Χώρες)

Με DHL και πληρωμή με πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή Paypal: χρόνος παράδοσης ανάλογα με τον προορισμό και υπολογίζεται από 1-10 ημέρες.
* Ο χρόνος παράδοσης είναι ενδεικτικός, αφορά εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αναχώρησης, και μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρικές, απεργίες αργίες, συνθήκες ανωτέρας βίας.)
* Για αποστολές εκτός Ελλάδας δεν ισχύει η μέθοδος πληρωμής μέσω αντικαταβολής, ενώ δεν ισχύουν και τα δωρεάν μεταφορικά. Το κόστος αποστολής διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή αποστολής.

Αλλαγές Προϊόντων

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε ολόκληρη την παραγγελία ή μέρος αυτής εντός 10 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που την παραλάβατε. Θα πρέπει το προϊόν να βρίσκεται σε άρτια κατάσταση, όπως το παραλάβατε και να μην έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις (καρτελάκια/barcode). Οι επιστροφές αφορούν όλα τα προϊόντα πλην όσων αναφέρονται ως προϊόντα “σε προσφορά”, “BAZAAR” ή φέρουν στην σελίδα του προϊόντος ειδική σήμανση “το προϊόν δεν επιστρέφεται”

Οφείλετε να συμπεριλάβετε την απόδειξη ή τιμολόγιο λιανικής πώλησης. Η επιστροφή θα γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν έγκρισης της εταιρείας. Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές ή φθορές των προϊόντων μετά τη χρήση τους και δεν υποχρεούται σε καμία περίπτωση αντικατάσταση αυτών.

Ειδικότερα, για προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί από ευαίσθητα υλικά και υφάσματα (όπως μετάξι, πέρλες, κλπ) καλείσθε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες χρήσης και πλυσίματος, ώστε να αποφευχθούν τυχόν φθορές για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία.

Για να πραγματοποιήσετε μια αλλαγή προϊόντος θα πρέπει να ενημερώσετε την εξυπηρέτηση πελατών είτε τηλεφωνικά στο 2641 031193 είτε μέσω email στο eshop@famantelle.com για το προϊόν που επιθυμείτε. Στην συνέχεια, συμπληρώστε την Φόρμα Επιστροφής προϊόντος που έχετε λάβει και στείλτε την στην διεύθυνσή μας μαζί με το προϊόν που επιθυμείτε να επιστρέψετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να προχωρήσετε σε νέα online παραγγελία με το νέο προϊόν το οποίο επιθυμείτε να αγοράσετε και στο πεδίο των λεπτομερειών (στη συμπλήρωση των στοιχείων σας) αναγράψετε πως πρόκειται για αλλαγή της παραγγελίας με τον αριθμό που θα αντιστοιχεί στην αρχική σας παραγγελία. Σε περίπτωση που το ποσό του νέου προϊόντος είναι μικρότερο, γίνετε επιστροφή χρημάτων, σε κάθε άλλη περίπτωση γίνετε η πληρωμή της διαφοράς, συμπεριλαμβανομένου του κόστους μεταφορικών της νέας αποστολής, 5,00€.
Η επιστροφή θα πρέπει να γίνεται με τις μεταφορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε (ACS, ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ, COURIER CENTER, SPEEDEX, ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ).

* Για αποστολές εκτός Ελλάδας, το κόστος αποστολής διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή αποστολής.

Επιστροφή Χρημάτων

Κατόπιν παραλαβής και ελέγχου του προϊόντος, η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιείται εντός 40 εργάσιμων ημερών. Εφόσον η αγορά έχει γίνει μέσω PayPal ή κάρτας, η επιστροφή δύναται να γίνει είτε μέσω PayPal ή κάρτας αντίστοιχα είτε μέσω Τραπέζης. Εάν η αγορά έχει γίνει με αντικαταβολή ή κατάθεση σε τράπεζα θα σας επιστραφούν τα χρήματα μέσω Τραπέζης. Κάθε επιστροφή γίνεται προς:

Famantelle – Feelmadness
Παπαστράτου 37- 39, Αγρίνιο
Αιτωλοακαρνανία, T.Κ 30131
Ελλάδα
ΤΗΛ. +30 26410 31193/ 44214

ή στο κατάστημά μας, προσκομίζοντας απαραίτητα την απόδειξη.
Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές ή φθορές των προϊόντων μετά τη χρήση τους και δεν υποχρεούται σε καμία περίπτωση αντικατάσταση αυτών. Σε περίπτωση επιστροφής που δεν οφείλεται στο κατάστημα μας, ο πελάτης επιβαρύνεται τα μεταφορικά έξοδα, δηλαδή 5,00€.